Sillfrämjandet logga
Sillfrämjandets officiella nätplats
Grattis till världens bästa besökVälkommen till Sillfrämjandet, här finner du även  nyheter

Förklaringen till Sillfrämjandets Existen
Sillprofeten - Myt eller verklighet?
En söt guide till att mästra det silly lingot

Hoppa direkt till SillaGillet, Sillfrämjandets forum

Några av de recept sillprofeten nedtecknat

BKmackan, den största av kulinariska erfarenheter
Sillstuvad potatis, En rätt som subtilt kan serveras till mer profana födoämnen
Sillasnappen, Ett utmärkt verktyg för att skapa gamman på silly taberas

Allt om Sillfrämjandets husband, Sillprofeterna

En virtuell rockola som sprudlar av Sillprofeternas silly music
Sillprofeternas sillysong poesi och putslustigheter

Instruktioner över hur man kontaktar Sillfrämjandet


Necessära länkar man prompt inte kan vara utan


Vad är det här för tokigheter?

För länge, länge sedan skapade Sillprofeten Sillfrämjandet. Tyvärr såg ond mänsklighet till att det snabbt föll i dvala igen. Det var inte förrän BKJanne, guidad av Hans ande, fann Profetens verk som företeelsen åter började spira.

Sillfrämjandet är grundat av Sillprofeten och strävar efter att realisera och leva ut Hans bud och visioner. Idag primärt att höja sillens status i samhället.

Under tidigt 70-tal, århundradet okänt, fiskades en gåtfull träkista med ornamenterade beslag upp från den då talrika Östersjön. Klenoden förvarades sedan under stor säkerhet på ett anrikt gods i Estland fram till landets frigörelse 1991. Genom historiens gång, där generationer avlöst generationer, föll den ovärderliga kistans ofantliga värde i glömska och allt eftersom tiden led bi ökade också, efter all tv-reklam, ägarnas pengabehov. De unga godsägarna önskade sig så mycket men hade råd med så lite. Det var så det kom sig att kistan, under en gods-auktion, kom i BK-Jannes ägo för en spottstyver.

Deras bön hade hörsammats! På självaste midsommarafton lät Sillprofeten ett hav av sillrens regna ned från skyn!

Bli en nöjd Sillgesäll du också! Vi pratar silly evolution och själslig utveckling. Bli en nöjders pöjk! som pojken på bilden.

Under hemresan satt BK-Janne i sin hytt och tittade på varandra, samtidigt utbrast de “12 lat, det är 24 spänn, billigt!”. Den ena tittade på den andra och sade bevildrat “Ska vi öppna den nu?”. Med förväntansfull blick svarade den andra “Det är nog bäst det”.

De öppnade kistan försiktigt, med en tvål de hittat i hyttens dusch, den var fylld till bredden med gulnade ark gjorda av tång och sjögräs. “Oj!” sade de båda, förvånat, när de möttes av havsaromen kistan burit med sig under seklen. Snabbt stängde den ena trälåren och förmälde “Attans, det här verkar himla viktigt!”

Efter hemkomsten satte sig BK-Janne för att ägna en stunds kontemplation över de anrika skrifter och profetior Sillprofeten nedtecknat. Den andre sade “Du, det är väldans viktigt, det här. Vi måste göra nåt!”. Den ena svarade “Ja, du har rätt, det måste vi och det är nu!” och det gjorde de.

Resultatet, bland annat den skrift du nu håller i dina händer, blev början till Sillfrämjandets återtåg in i dagens samhälle.